Milá redakce Seniorklubu,
po delším váhání jsem se rozhodla vám poslat svůj recept na bábovku Margot. Moje rodina ji má moc ráda, stejně tak vnoučata a přátelé. Všimla jsem si, že zde není žádná rubrika na recepty a ani žádné recepty neuvádíte, což se mi zdá škoda. Seniorky i nakonec i senioři rádi vaří a hlavně si rádi dají něco dobrého na zub. Jistě by se i ostatní rádi pochlubili svými výrobky ať už sladkými či slanými. Tak proč nebýt první :-).

Je tedy na redakci, zda můj recept zveřejníte či nikoliv. Ať tak či onak, nebudu se zlobit. Moc vás zdravím a děkuji za vaše stránky Seniorklubu, které si vždy ráda pročítám.

Bábovka Margot:

1 hrnek hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek rozemletých vlašských ořechů
1 tyčinka Margot /bílá či čokoládová dle chuti/
½ hrnku moučkového cukru
1 kelímek zakysané smetany
¼ hrnku oleje
2 vejce
popřípadě trochu mléka na ředění

Postup:
Rozemeleme si vlašské ořechy najemno, nastrouháme tyčinku Margot najemno. V míse zamícháme všechny sypké suroviny. Pak přidáme ostatní a pořádně promísíme. Pokud je směs příliš hustá, přilejeme trochu mléka a opět rozmícháme. Troubu si zapneme na 150-160 stupňů. Vymažeme si formu na bábovku máslem či jiným tukem a vysypeme moukou či strouhankou, dle zvyklostí. Nalijeme těsto a dáme péci přibližně na ¾ hodiny při 150-160 stupních. Vyndáme, necháme vychladnout a vyklopíme na talíř.
Přeji všem dobrou chuť.

Jestli se budou hodit, přikládám i fotografie.

S přáním mnoha dalších úspěchů a radostí do Nového roku 2021 přeje vaše dlouhodobá čtenářka Vlasta Vaníčková.

Vážená paní Vaníčková,
děkujeme Vám za recept na Vaši bábovku a podnět k zařazení nové rubriky. Budeme se těšit také na další recepty i od našich čtenářek a čtenářů, kteří Vás budou následovat.

● Na Vaše recepty, ale i články, povídky a verše se budeme těšit na naší e-mailové adrese: redakce@seniorclub.cz

Jana Kunová, editorka